22 בנובמבר 2012

טאצ' אפ בקטנה - לנשמה!

בעקבות תמונות שהעלתי לדף הפייסבוק שלי לאחרונה.. כל מיני טאצ' אפים קטנים שעושים לי
כיף בבית ויפה בעין פנו אלי לאחרונה לא מעט בנות עם שאלות לאיך עושים את זה? אז לטובת אלו
שלא יודעות איך, העלתי הדרכה מצולמת לשני פריטים מתוקים. הראשון, חישוק שאפשר לעשות ממנו
תמונה יפה או מעמד לתכשיטים מרשים בכלום עבודה. השני הוא תמונה ממסגרת פוליאסטר.
מיותר לציין שהשראה אני שואבת מאינספור נשים מוכשרות ברחבי הרשת והפייסבוק ושמחה להעביר
הלאה את הידע...



נתחיל עם הראשון - חישוק ממנו יצרתי מעמד לעגילים בפינת ההתגנדרות שלי :)
את החישוק ניתן להשיג בכל חנות ליצירה או בחנויות לציוד לגני ילדים. טווח המחירים נע בן 20-30 ש"ח,
תלוי בגודל. נצטרך גם בד. זה יכול להיות בד שיש בו אובייקט מעניין שאפשר למקם במרכז החישוק וליצור
באמצעותו תמונה או כל בד תחרה (מפה ישנה יכולה לעשות אחלה עבודה)  שישמש כמחזיק לתכשיטים.

 
יש לפתוח את הבורג על מנת להפריד בין החישוק הפנימי לחיצוני..

 
כעת נמקם את הבד שבחרנו מעל לחישוק הקטן (החישוק ללא הבורג) ונסגור אותו על ידי הנחת
החישוק עם הבורג מעליו. ברגע שזה מונח יפה, יש למתוח את קצוות הבד בעדינות על מנת למתוח אותו הכי
שאפשר וסוגרים את הבורג להידוק. אם הסגירה קשה לכן, אפשר להעזר בפלייר קטן או גברבר שרירי וחסון
לטובת העניין :) השלב האחרון הוא גזירת קצוות הבד לקבלת מראה אסתטי ויפה.
 
 
 
 
 
 
זהו סיימנו! הנה שלי..
 



 
הפריט השני שהכנתי הוא תמונה מקסימה ומתוקה לאחיין המהמם שלי מתן.
החומרים הדרושים הם, דקאל עם דוגמא שאהבתם ומסגרת פוליאסטר - אפשר להשיג במגוון גדלים וצורות 
בחנות האינטרנטית של דנה ישראלי כאן (בכלל יש מלא פריטים מקסימים שאפשר לרכוש ממנה ולהכין יופי
של דברים) המסגרות האלו באות בגוון טבעי שאני אישית מאוד אוהבת, אבל כמובן שאין כמו תוספת צבע
מעניינת. לצערי קצת פיקששתי ולא צילמתי את המסגרת כמו שהיא, כאן אפשר לראות אותה אחרי שריססתי
אותה בספריי בצבע תכלת. ספריי צבע בכל הגוונים שתרצו בעולם!!!! אפשר להשיג בממלכה של אלעד מקפזולה
 כאן אפשר גם לצבוע את המסגרת בצבע על בסיס מים של פוליאור - גם אותו אפשר להשיג בקופסאות קטנות
ונוחות בחנות של דנה.
 
 
בחרתי לרסס את המסגרת שלי באופן חלקי על מנת שיתקבל מראה עדין ולא שכבת צבע אטומה
(אמרתי כבר שאני אוהבת את הגוון הטבעי של המסגרת, לא? :)
לאחר כמה דקות ייבוש, צבעתי את קצוות המסגרת בעזרת מברשת דקה וצבע אקרילי בגוון חום ברונזה
על מנת לקבל מראה ישן ויותר מעניין..

 
 


 

 
לאחר כמה דקות ייבוש המסגרת מוכנה ואפשר להדביק עליה את הדקאל.
לצורך ההדבקה יש להשרות את הדקאל כמה שניות בקערת המים עד שהשכבה הלבנה שלו נושרת
ולנו נותר ביד מעין שקופית עם התמונה שלנו, אותה נמקם במרכז המסגרת. לאחר ההנחה אפשר לעבור
בטפיחות עדינות עם מגבון לח על מנת לספוג את טיפות המים אם נשארו וגם כדי לשטח את הדקאל יפה על המסגרת

 
 
 
 



 

כמה מתיקות יש בתמונה הזו!!!! אני מסתכלת עליה ונראה לי שהילד היה שם תמיד מדלג ומקפץ בעליצות..



 
זהירות זה ממכר!!! תראו את הקיר שלי בכניסה לבית..:)
אגב, את שלושת החישוקים במרכז (כיסא, קומקום ופרחים) רכשתי ממש מזמן מכרמית קליין המוכשרת,
בעלת המותג baby to go ואפשר לראות דברים מקסימים שהיא עושה ומוכרת בחנות שלה במרמלדה מרקט כאן
 
 

כמובן שאפשר לשלב דקאל מעניין על כל משטח עץ שתבחרו. דוגמאות נוספות וימבה השראה תוכלו
גם כן לקבל מהאתר והבלוג של דנה.
מה אומר לכם, אני בכלל משוגעת על אפייה אבל הקטנות האלו שאני עושה מפעם לפעם לבית הם באמת לנשמה!

ליהי




 

11 בנובמבר 2012

מרק בצל בכיכר מפתה

מבחינתי התחיל החורף!
וזה תמיד, אבל תמיד מחזיר אותי לשנים אחרונה, בהן גרתי לבדי בדירות שכורות, כסטודנטית.
היינו מצטופפים בקומונות כל פעם בדירה אחרת אחרי שעות העבודה לארוחה טובה ודרינק מחמם..
אחח, אלו היו תקופות...

את המתכון הזה לימד אותי חבר טוב, שף בחסד שתמיד פינק אותנו בארוחות שחיטות אל תוך הלילה
ואני, כאוספת מתכונים כפייתית, לאורך השנים קיבצתי לי לא מעט וורסיות למרק בצל צרפתי עם תוספות
כאלה ואחרות, את חלקם אף ניסיתי אבל תמיד מצאתי עצמי חוזרת לאותו מרק פשוט וקל. אותו אחד שתמיד
מצליח גם כשאין כלום בבית, המרק הכי זמין וזול שתמצאו, מרק בצל.
היום החלטתי לעוף על עצמי ולהתפנק כהוגן (סוף סוף הגיע החורף!!!) עם כיכרות לחם שאפיתי, בהם אגיש
את המרק. תרגישו חופשי לוותר על השלב הזה ולהנות ממנה הגונה בתוך קערת מרק אישית.

הכי עדיף לאפות את הלחם יום קודם ההגשה, לחם מעט יבש יספוג ויכיל טוב יותר את הנוזלים אבל כל מי
שדחיית סיפוקים זה לא הצד החזק שלה, כמוני, יכולה לחכות כמה שעות ולהגיש. ולרגע שלא תתרשמו,
מתכון הלחם שמיד תראו הוא אחד הקלים, המוצלחים והטעימים שתפגשו. הבצק נוח לעבודה, חלק וגמיש
ויש סיכוי יותר מסביר שאחרי שתנסו תרגישו מין הילה כזו שיש לאופים ותיקים...כי בנינו מעבר לניחוחות
שמתפזרים בבית, תודו, איזה סיפוק אדיר יש בלייצר כיכר לחם בבית, נכון?




אז מה?! נתחיל עם המרק, שלשמו התכנסנו, לא? הלחם הוא רק בונוס..:)

למרק נצטרך:

4-5 בצלים בינונים. אני אוהבת לשלב אדום ולרגיל, אבל באמת בהתאם למלאי שיש לכם
50 ג' חמאה
3 כפות קמח
1 כוס יין לבן
5 כוסות ציר ירקות (פרווה)
ענף טימין
שמן זית
פלפל ומלח

גילוי נאות: זה המתכון כמו שקיבלתי אותו מחברי היקר (אסי, אני די סגורה על זה שאתה לא נמנה בין קוראיי
אבל מנצלת את הבמה לומר שיש לך פינה חמה אצלי בלב ולא רק בזכות המרק הזה..)
לומר לכם שלא חטאתי פעם והשתמשתי באבקת מרק בצל במקום ציר יהיה שקר.. אז כן, בתור סטודנטית
בדירת רווקים לא תמיד היה לי יין ולא תמיד הכנתי ציר ויצא מעולה בכל זאת.. אבל באמת שלהכין ציר לוקח
בדיוק שניה והטעם הוא שאין דברים כאלה..!!!! אז עכשיו אני פונה ללב שלכם (פילוס עולה מולי עכשיו..:)
אם בא לכם שניה להשקיע, לא תדעו את נפשכם מרוב אושר אחרי שתטעמו..

מילה על הציר. בדיוק שניה יקח לכם להכין אותו. שמים גזר, סלרי גבעולים ועלים, עלי דפנה ובצל בסיר.
הכמויות לא ממש חשובות. מוסיפים מלח ופלפל לפי טעמכם ואפשר גם שלא.. ממלאים מים בערך 2 ליטר
ומביאים לרתיחה. ומבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה. מסננים את הנוזל והרי לכם ציר איכותי במינמום עבודה.



 



זהו! יש לנו ציר..!!!!

יאללה למרק:

פורסים את הבצק לרצועות דקות ומאדים כמה דקות.





 

מוסיפים חמאה ושמן זית וממשיכים לאדות כחצי שעה עד לקבלת בצלים בצבע חום ענברי




מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט ומיד אח"כ מוסיפים את היין והציר. מתבלים בטימין, מלח ופלפל ומביאים
לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 30-40 ד' עד שהמרק מסמיך.












זהו, מוכן! הולכת להגיש, כבר חוזרת..

 




יואווו, איזה נחת רוח וחיוך דבילי תקוע לי על הפרצוץ... :) אני מתה על זה!!!
לתוספת טעם אפשר להוסיף כל גבינה קשה שאתם אוהבים. אני הוספתי פרמז'ן...
אגב, אם אתם לא מעריצים שרופים של מרק בצל, תוכלו לפנק את הכיכר שלכם במרק עגבניות מהפוסט  מרק עגבניות



עכשיו לבונוס:

המתכון הזה יספק לכם  4-5 כיכרות. כמובן שאפשר להכפיל כמויות לכמות גדולה יותר.
לצורך קבלת כמויות מדויקות רצוי לעבוד עם משקל, גם אם אין או שאתם לא בעניין, לכל הפחות תצטיידו בסט כוסות
מדידה וסט כפות וכפיות למדידה, כל הסיפור יעלה כמה עשרות שקלים בודדים אבל מאוד יקל על חייכם במטבח ויבטיח
מאפים לא "על יד.." אלא "הדבר האמיתי"..:)

1 ק"ג קמח
כף וחצי סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כוס שמן קנולה
600 ג' מים
3/4 כף מלח
ביצה + קורט מלח להברשה

מנפים קמח לקערת המקסר (אפשר ללוש גם ידנית) ומוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים.



מערבבים מים עם שמן ויוצקים לתוך הקמח ולשים כ 5 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד כ 5 דקות עד קבלת בצק
במרקם חלק. יוצרים כדור ומעבירים לקערה מקומחת מעט לתפיחה עד שמכפיל את עצמו, (45-60 ד)


לאחר שתפח, לשים את הבצק קצת להוצאת האויר ומחלקים לכדורים. אני חילקתי ל 4, כמובן שאפשר ליותר..
כדי לעצב כדורים עגולים ויפים אוחזים את הכדור ביד אחת ועם השניה מותחים את הקצוות ודוחפים אותם
כלפי מטה תוך כדי סיבוב מתמיד. מניחים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים נאים.


 
טורפים ביצה עם מלח ומברישים בעדינות את הכיכרות ומניחים לתפיחה שניה. משהו כמו חצי שעה.



לאחר התפיחה השניה מברישים ממש בעדינות שוב את הכיכרות בביצה. בשלב הזה ניתן לפנק את הבצק
בתוספת לדוגמת שומשום, טימין, מלח גס או מה שבא לכם ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש
ל 160 מעלות ל 35-40 דקות.




תודו שהצבע הורס!!!!



הכיכר הזו יכולה לשמש אתכם במגוון שימושים. על מנת למלא אותה במרק, סלט או תבשיל אחר תאלצו
להמתין קצת, להסיר את הכיפה בעזרת סכין משונן ולרוקן את פנים הלחם כך שיוכל לקבל אליו באהבה את
כל אשר חפצה בו נפשכם:) לפני שחליטו למלא אותה, עשו לכם ולה טובה וחממו אותה מעט בתנור או בטוסטר
אובן לקבלת אקסטרא קריספיות!


מרק, כיכר או שניהם, לכו להכין אוכל וספרו איך יצא!

ליהי







 

8 בנובמבר 2012

אושפלאו - חייבת להעביר את זה הלאה!!!

את המתכון לתבשיל ההורס הזה קיבלתי מחמותה של אחותי הקטנה מבשרת. קטנה קטנה אבל ידעה בדיוק
לאיזה משפחה להכנס..:) כל אירוח שלהם מלווה בפתיחת שולחן מלכים עשיר בכל טוב. בכל פעם אני מגלה מאכל
אחר טעים יותר מקודמו. משהו בבישול שלהם, שלרוב כולל בשר והרבה(!) המגוון העשיר וההגשה ההורסת נותן
למתבונן להרגיש שהגיע לבית. בית חם ומשפחתי. זה מצחיק כי אם אני אלך שנים אחרונה לבית הספר היסודי,
היתה לי חברת נפש, בוכרית אף היא,  ליאורה שמה, שגם אצלה ביליתי רבות וגם שם תמיד הרגשתי את אותה
הרגשה סביב האוכל והשולחן. ליאורה אם קוראת את הפוסט הזה, אני מתגעגעת אליך..

את המתכון קיבלתי ממנה בטלפון, ברגע של תסכול ל - מה אני אכין השבת???
מה הבעיה, היא דורשת, שימי קצת מזה וקצת מההוא... יצא לך טעים מאוד, מבטיחה!
מתכון סבתות??? ומי כמוני מאוהבת במתכוני סבתות יצאתי מייד למשימה.
לא יותר מידי מצרכים נדרשים להכין את התבשיל המושלם הזה ואיך שהוא מחזיר אהבה..
בקיצור, לא תדעו עד שלא תנסו..:)
חוץ מזה שהבטיחו לנו עלק חורף בסופ"ש הזה, לא???  בדיוק הזמן לתבשיל המנחם הזה..



כיאה למתכון משפחתי, הכמות מכובדת ויכולה להזין בהנאה מרובה כ 10 סועדים,
תרגישו חופשי לחתוך את הכמויות במידת הצורך.
ועוד מילה לפני שמתחילים - המתכון נראה רב שלבים וארוך, אל תתרשמו מכל הטקסט, הוא באמת פשוט להכנה.

לבישול - 1-1.5 בשר בקר חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ. אני משתמשת מס' 2 (צלעות) קצת יותר שומני אבל עושה יאמי יאמי לתבשיל..) אפשר חלקים אחרים, לדוגמת מס' 4 שיוצא נהדר בתבשילי קדירה..
3 כוסות אורז עגול (ניסיתי גם עם בסמטי בעבר והתאכזבתי..:( אז לא כדאי לוותר)
מלח + פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן
1 בצק גדול חתוך לרצועות
1 ק"ג גזר מגורר - בפומפיה או עם קולפן ג'וליינים
1 ראש שום שלם - מורידים את החלק העליון הותחתון שלהם. לאוהבי השום עופו על זה, אני שמה
לפחות שני ראשיים
חצי חבילה גרגירי חומוס מבושלים - לעצלנים - סנפורסט עובד נהדר!

תבלינים -
 2 כפות זרעי כמון טריים כתושים
2 כפות זרעי כוסברה טריים וכתושים
2 כפות פלפל שחור גרוס
חצי כף פלפל אדום חריף גרוס - התבשיל אמור לצאת פיקנטי.. מי שאוהב יותר חריף יכול לשים כף

אני משתמשת בתבלינים טריים שאני כותשת במקום אבל אם אין אפשר בהחלט להשתמש בתבלינים טחונים
שיש בבית. כותשים את כל התבלינים או מערבבים את הטחונים בקערה קטנה
משרים את האורז בקערה עם כפית מלח ומים רותחים לכיסוי 15 ד' ואח"כ מסננים ושוטפים ומסננים ליבוש

מחממים רבע כוס שמן במחבת ומטגנים את הבשר - רצוי לטגן בכמה סבבים. מעבירים קצת מהשמן של הטיגון
לסיר אחר ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה ומוסיפים את הבשר. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

מוסיפים לסיר חצי כוס מים ומבשלים 30 ד' על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך קצת. אחרי 30 ד' מוסיפים את
הגזר בשכבה אחת עבה ומהדקים ומעל את החומוס ומהדקים ומעל מניחים את ראשי השום ו 2 כפות מתערובת
התבלינים מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד 30 ד'.

אחרי חצי שעה מוסיפים את האורז בשכבה אחת עבה ומהדקת ומוסיפה עוד 2 כפות מהתבלינים וממלאים מים
רותחים בזהירות ועדינות (אפשר עם מצקת או עם כד קטן בצד הסיר כדי שהאורז לא יזוז מהמקום ) 2 ס"מ
מעל האורז ומחדירים כף עץ לתחתית הסיר כדי ליצור  7-8 ארובות. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה
עוד 35 ד'. בסיום משהים לנוח 10-15 ד'. מוזגים לקערת הגשה גדולה ויפה ומתענגים...

האושפלאו הזה - לא יפסיקו להזמין מכן אותו - ראו זאת כהבטחה..!

יאללה לעבודה ואל תשכחו לספר איך יצא.. סופ"ש נפלא!
 
ליהי