17 במרץ 2013

אם אין לחם תאכלו עוגות!



בדיוק כמו האביב! אתן תעופו עליהן, חגיגיות, משובבות וסופר טעימות!

 


הראשונה היא אהבה ישנה, די ממבט ראשון (או יותר נכון ביס ראשון:) היא חלום! נימוחה מאין כמוה,
לא תאמינו שהיא כשרה לפסח. מעליה רוטב פטל חמצמץ ושוקולד, בקיצור, הנאה צרופה!
עוגת שוקולד בגירסת פרווה לכבוד ליל הסדר.

500 ק"ג שוקולד מריר איכותי - לפחות 60% מוצקי קקאו
2 כפות שמנת מתוקה של השף הלבן (חלבית או פרווה)
1/4 כוס חלב/מים/ריצ' קפה (תחליף חלב- פרווה)
2 כפות דבש
8 ביצים שלמות
1/3 כוס סוכר
2 כפות קונפלור
כוס וחצי שמנת מתוקה

מחממים תנור ל 170 מעלות
ממיסים שוקולד, שמנת מתוקה, מים/חלב ודבש על בן מארי לתערובת חלקה. מצננים.
מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר לקצץ תפוח ואוורירי.
בקערה נוספת מקציפים את כוס וחצי השמנת לקצפת רכה.
(אני עובדת עם מיקסר אחד. במקרה של הקצפה כפולה אני משתמשת במיקסר הידני של פעם..)
מנפים את הקורפלור לביצים ומערבבים עד שהוא נטמע.
מקפלים את תערובת השוקולד לביצים בהדרגה עד קבלת מסה אחידה. מקפלים בהדרגה את הקצפת.
מעבירים לתבנית בקוטר 24 ואופים כ 40 ד עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח. מוציאים ומצננים כמה שעות בחוץ
--- העוגה תופחת מאוד באפייה ואח"כ צונחת. אל דאגה. זה קורה כיון שמבנה העוגה נשען רק על הביצים..
קרסה קצת במרכז? רוטב שוקולד או פטל או שניהם יעשו לה נפלא למראה ולכם מאוד!!! טעים בפה :)




לרוטב השוקולד
מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על 170 ג' שוקולד. מערבבים לרוטב חלק.

לרוטב פטל
טוחנים במוט בלנדר 250 ג' פטל קפוא (מופשר) עם 3 כפות אבקת סוכר ו 2 כפות מיץ לימון לרוטב חלק.



השניה, נו טוב היא של בית. אין הרבה בתים שלא תמצאו בהם אותה, כל שבת, כל השנה.. קבלו אותה לפסח במיוחד!

רולדה במילוי קרם פטיסייר ותותים. החומרים לרולדה אחת.

3 ביצים מופרדות + 1 שלמה
חצי כוס סוכר
חצי כוס קורפלור
1 כפית תמצית וניל

לפטיסייר
כוס חלב
1/3 כוס סוכר
1 מקל וניל
3 חלמונים
כף קרונפלור
25 ג' חמאה רכה
מיכל שמנת מתוקה

מתחילים עם קרם הפטיסייר אותו אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד השימוש.
מביאים לרתיחה חלב סוכר, תוכן מקל הוניל והמקל עצמו. בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם קורנפלור.
ברגע שרותח, מעבירים מעט מתערובת החלב לקערת החלמונים וטורפים בזריזות לצורך השוואת טמפרטורות.
מעבירים את תערובת החלמונים לסיר של החלב ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מצננים מעט. מוסיפים חמאה
ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד השימוש. לפני השימוש, מקציפים
מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לקרם. זהו! יש לכם פטיסייר והוא, אני מזהירה, ממכר!!!

לרולדה
מקציפים חלמונים וביצה עם סוכר לתערובת תפוחה מאוד (5-7 דקות)
בנפרד מקציפים חלבונים לקצף יציב אך לא יבש ומקפלים לתערובת החלמונים בהדרגה. מוסיפים וניל וקורנפלור מנופה
ומקפלים. משטחים בתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים כ 10 ד עד קבלת עוגה יציבה וקפיצית למגע.
מצננים. לאחר כמה דקות רצוי לגלגל אותה עם מגבת על מנת לשמור על האלסטיות שלה.
מרכיבים - מניחים את הרולדה על משטח עבודה ומקלפים את נייר האפיה. מורחים פטיסייר ומפזרים תותים או
כל פרי חמצמף אחר שאתם אוהבים. מגלגלים לרולדה. אפשר גם לצפות אותה עם הקרם מבחוץ.
לגרסה פרווה - החליפו את קרם הפטיסייר בשמנת מתוקה פרווה של השף הלבן מוקצפת עם תוכן מקל וניל.





פסח כשר ושמח!



 





 

אין תגובות: