28 בפברואר 2013

פיית העוגיות שלי חוגגת 4

אזהרה! כל התמונות בפוסט הזה צולמו במצלמת הפוקט הזקנה והטובה שלי. היא מסתובבת איתי כבר
כמה שנים המסכנה הזו ויחסית לגילה המופלג מוציאה תמונות סבירות ותו לא, עמכם הסליחה:)
אה.. ועוד דבר, הפוסט הזה ארוך יחסית אך משופע בטיפים שימושיים כך ששווה לעקוב.

סיפור שהיה כך היה..
עלמה נולדה בפברואר. כשחורף וקר. אבל מה, כל שנה החגיגה שלה מתובלת בניחוח פורימי וזה הכי כיף שיש!
גם השנה ההכנה לחגיגה היתה מלווה בבחירת תחפושת וההתרגשות היתה בשיאה.
אז כמובן, כמו כל שנה היא רצתה נסיכה! אבל ניסיון העבר לימד אותי שברשתות לא אמצא את שאהבה נפשה
אחרי התייעצויות עם המוכשרת בנשים - ענבל כרמי, בעלת המותג Mom&me כאן ונבירה ממושכת ברשת
החלטנו להצמד לשמלה המשובבת הזו רק ללכת על גרסת המקסי







 

ולכן שמתי פעמיי לנחלת בנימין ואני חייבת לומר שהייתי בשוק שהצלחתי להשיג בקלות בדים די זהים וזולים!


שישי לאחר מכן, לקחנו חופש שתינו ונפגשנו עם איילת יריב המקסימה שיעצה וליוותה אותנו בתהליך ההכנה
כשלמעשה מדובר בגזרת קלוש קלאסית אותה גזרנו מכמה שכבות טול על מנת ליצר נפח וחלק עליון שחובר
למעין סינר. את הגזרה ניתן להוריד בקלות מהאינטרנט.

 



ואחרי פינישים אחרונים להשלמת המראה, שרביט קאפקייק וכובעון קאפקייקס בעיטור מפת תחרה קטנה, קבלו אותה!



 

במקביל, ההכנות לחגיגת יומההולדת היו בשיאן! יוהמולדת נסיכות.  ומה זה אומר? ורוד! והרבה!
לא ממש ידעתי איך להתחיל, מה שכן ידעתי זה שהשנה אין בלונים! המעצבנים האלה שכל שנה מתפוצצים
ומפחידים את הקטנים.. במקום זה קישטו את הבית פרחים מנייר משי בצבעים ורוד ולבן שיצרנו בגדלים שונים.
נייר משי ניתן להשיג בכל חנות ליצירה ולמעשה די פשוט להכין אותם. זוכרות את הפרחים שהיינו עושים
כשהיינו קטנים?! בכל אופן, זה די פשוט. לוקחים כ 9-10 חצאי גליונות בכל צבע שרוצים ומקפלים קיפול
אקורדיון לאחר שסיימנו, תוחמים את המרכז בעזרת חוט ברזל או סרט כלשהוא. פותחים את שני הצדדים
ומתחילים להפריד את הדפים זה מזה. בסיום, תקבלו פרח תלת מימדי מקסים!


הם נתלו בחלל הסלון על חוטי ראפיה. להשלמת האוירה, מתחנו בד טול בצבע ורוד בייבי שיצר סוג של כילה.


את המתנות קניתי בדרום ת"א בשקלים ספורים. המתנה הכילה, בושם - שהוא הפריט היקר ביותר
ועלה 5 ש"ח - אין יותר זול מזה!!!! ועוד אקססוריז לנסיכות כמו "מראה מראה שעל הקיר", ערכת ליפגלוס,
עט ופנקס ושרשרת פנינים. שקיות האריזה מקרן נובל בעלת המותג D&W ניתן להשיג בחנות האינטרנטית שלה כאן




תודו שהמתנה שווה בטירוף, נכון?!

בכניסה לבית חיכתה תיבה לבנה ובה כתר ושרביט לכל נסיכה.

 
שולחן מתוקים נערך כיאה למסיבת נסיכות. מסביבו כרכתי חוט ראפיה ומעליו השחלתי בד טול
שבאמצעותו השולחן כאילו לבש חצאית טוטו..
 
 
במרכז עוגת נסיכה, וזה לא משנה לה, כל שנה היא מבקשת את אותה גברת בשינוי אדרת..
 
 
 
 
 
 
שימוש בחומרי גלם שונים ומגוונים יצור עניין רב סביב השולחן. מעבר לכלי ההגשה שאספתי עם השנים
השתמשתי בבדים, סרטי בד ומוצרי נייר כמו שרשרת דגלים על מנת להעשיר את השולחן
במידה ובחרתם קונספט מסוים, יש להצמד אליו ולוודא שהאלמטים הקישוטיים חוזרים בצורה מאוזנת
זה יכול להיות דוגמא שחוזרת על עצמה או צבעים מסוימים כאשר רצוי לשמור על יחסיות מסוימת בין
שני צבעים ולהכניס צבע שלישי בנגיעות קטנות על מנת להקפיץ וליצור עניין.
 
 
             כחלק מההפעלה, הבנות עברו בין תחנות בהן מרחנו לק, איפרנו וצילמנו אותם עם אקססוריז שונים.


תודה לאחיותי המהממות על העזרה! תודה ענקית לחברה שהיא אחות, שרון, את ואני זה לתמיד!!!
זהו! תם ונשלם..
עלמתי, מודה לאלוהים שאת שלי!
 
 
 

20 בפברואר 2013

האוזניים הכי מפורסמות בעולם

אף פעם לא הבנתי למה לא אוכלים אוזני המן כל השנה???
הרי זו עוגיית חמאה רגילה עם מילוי פרג.. אז מה כל הסיפור? מה, בגלל הצורה שלה? ואם נשנה אותה זה ישנה?
אני מתה על החגים! הסימבוליות שהם מביאים איתם במאכלים והמנהגים כובשים אותי כל שנה מחדש.
קבלו מתכון מוצלח לאוזני המן ממכרים. בצק קל לעשייה ונוח לרידוד. מאוד מזכיר את מתכוני הסבתות שלנו
מערבבים הכל בקערה אחת (בימנו אנו,במיקסר) 2-3 ד' ויש לנו בצק. גם המלית, לא מתייפיפת, נטולת תפוחים
ושאר דברים שהאנינים אצלי בבית לא אוהבים, ואם זאת מושקעת וטעימה. מלית של בית!


במקור המתכון של הקונדיטור המוכשר מיקי שמו עם טויסט קטן שלי-
הפחתתי מעט מכמות הקמח והוספתי אבקת שקדים טחונים. לטעמי, טעם השקדים מעשיר בכמה רמות
את הבצק ובמילים אחרות, בצק פריך ללא טעם שקדים הוא לא בצק פריך אמיתי..:)

החומרים הינם לכ 40 עוגיות:
2-3/4 כוסות קמח, מנופה
2/3 כוס אבקת שקדים
1 כוס אבקת סוכר
200 ג' חמאה רכה
1 ביצה + 1 חלמון (L)
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח

למלית:
חצי כוס חלב
25 ג' חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית דבש
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק
11/2  כוסות פרג טחון טרי
קליפה מגוררת דק מ 1/2 לימון - לא חובה
1 חלבון

מעבדים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר (או ביד) עד קבלת בצק אחיד. מקררים שעה במקרר.
מחממים חמאה, חלב, סוכר ודבש עד שהסוכר נמס, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את
האגוזים ומערבבים דקה נוספת. מסירים מהאש ומוסיפים את הפרג. מוסיפים חלבון ומערבבים היטב.
מקררים שעה במקרר.

מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עם חותכן או כוס בקוטר 8 ס"מ עיגולים.
מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וסוגרים את הקצוות לקבלת משולש. משאירים פתח קטן למלית.
מניחים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ ואופים 15 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, עד הזהבה.


טיפ חשוב להצלחה - יש לקרר את העוגיות במקרר לפחות שעה לפני הכנסתם לתנור.
הקירור ישמור עליהם יפות גם אחרי האפייה (תאמינו לי, מניסיון!)
אגב, הכלל הזה תופס לכלל מתכוני עוגיות.

פורים שמח לכולכן!