18 ביוני 2013

הדרכה ליצירת כתר פרחים וסלסלת טנא

 
 

 
ההדרכה הראשונה שבחרתי לפתוח את הקטגוריה החדשה, עושים ונהנים, היא איך לא,
קשורה לחג שבועות. בתוך דקות ספורות תלמדו איך מכינים בקלות ומינימום זמן כתר פרחים משגע
וסלסלת טנא מלאת שיק.

 
 
 
 
 
נתחיל עם הסל. לשם כך תצטרכו כחצי מטר בד כותנה, מספריים וסלסלה
את הסלסלה ניתן להשיג בחנויות הצעצועים או בחנויות השקל
 
 
 
יוצרים רצועות לאורך הבד. גוזרים את הקצוות וקורעים עם הידיים לאורך הבד.
 
 
 
מתחילים להשחיל ממש כמו חוט ומחט. אני בחרתי להיכנס כל שני משבצות
 
 
קצת ריפוי בעיסוק אבל חכו חכו לתחושת הסיפוק אדירה שתרגישו כשתסיימו.
 
 
 
מסיימים עם קשירת קצוות החוטים בקשר כפול וגזירת המיותר
 
 
זהו!!! סיימנו את הסל. כעט נותר לנו רק לעטר את שם הילד/ה עליו
לשם כך תצטרכו מעט צבע אקריל, חתיכת ספוג ושבלונה אותיות
מניחים את השבלונה במקום הרצוי ומתופפים באמצעות ספוג עם מעט מאוד צבע על השבלונה.
 
 
 
מקסים, לא?
 
 
 
 
 

 
 
נעבור לכתר. לשם כך תצטרכו 2 חוטי ברזל וסרט דבק ירוק שאפשר להשיג בחנות יצירה/פרחים,
מספרים ופרחים יפים כמובן. השנה בחרתי בחרציות שידועות בעמידות שלהן בחום הבלתי נסבל שלנו.
איתן תוכלו לשלב עלים ירוקים ופרחים שונים.
 

 
בשלב הראשון עלינו לחבר את שני חוטי הברזל במטרה להשיג היקף ראש רצוי.
רצוי למדוד על החלק העליון של הראש של הילד כדי לבדוק את ההתאמה. זה צריך להיות הדוק למדי
כיון שתוספת הפרחים תכביד על הכתר.
 

בשלב הבא ניצור מספר אשכולות קטנים של פרחים לפי טעמכם. זה יקל על שילובם בכתר שלנו


לאחר שיצרנו כ 10 אשכולות, נתחיל להוסיף אותם לבסיס. יש למקם מקבצי הפרחים בצורה עוכבת,
אשכול אחר אשכול ולעטוף היטב בנייר דבק ירוק. כך להמשיך עד מילוי כל הבסיס.
 
 
יש לרסס את הכתר במים ולשמור אותו במקום קריר עד שימוש.
אני נוהגת להכין לבנותיי 24 שעות לפני ולאכסן במקרר והוא נשמר נהדר!
 
 
זהו! הכתר שלנו מוכן ותודו שהוא מושלם, לא???
 
 
 
חג שבועות שמח לכם!
 
 
 
 *תמונות הדרכת כתר פרחים לקוחות מהאינטרנט.
 
 

13 ביוני 2013

סינבון - מאפה קינמון ממכר

"את יודעת מה זה סינבון?" היא שאלה אותי בטלפון.. נתקלתי במתכון במאקו, נראה מעניין, מכירה?




סינבון, ברור!!!! בדיוק לפני שנה, שאלה אותי חברה את אותה שאלה. שאלה ובאותה נשימה הבטיחה
להכיר לי את העונג הבא. עמדנו שם, ממש מול אחד מסניפי הרשת, והיא בארשת מבינה עניין אמרה לי
"לכי, תזמיני וספרי מה דעתך". עמדתי שם נפעמת מהמבחר שיכול לייצר מאפה קינמון קטנטן שכזה.
בלי להתבלבל הזמנתי את כל הליין וישבתי להתענג עד שאי אפשר היה יותר. אין מה לומר, התאהבתי לאלתר.

"לא מכירה את המתכון" אמרתי לה, "אבל את חייבת לנסות!!! זה אחד המאפים הגאונים שפגשתי בחיי
(ופגשתי כמה...) הבצק עשיר בחמאה, ומזכיר בריוש רך ועסיסי, המלית, תמכר גם את אלה שאינם נמנים
עם אוהבי הקינמון. ואם לא די בזאת, מגיע לו טופינג במראה תמים ומעיף אותך לעולם שכולו מתיקות וטוב
אינסופי."

כאחת שמכורה לקינמון, בעוגות ולא מעט בבישול, אני תמיד שמחה להכניס לארסנל עוד מתכון משובח.
המתכון התפרסם במאקו לפני כמעט שנתיים ע"י אביבה, אחת ממשתתפות התוכנית מאסטר שף.
אני מביאה אותו אליכם עם שינויים קלים שערכתי בו וטיפים חשובים להצלחה.

לבצק:
560 גרם קמח (4 כוסות)
1 כף שמרים יבשים או לחילופין אפשר להשתמש בקמח אסם החדש עם תוספת השמרים  - אחלה מוצר!
3/4 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
80 גרם חמאה
קורט מלח
2 ביצים בטמפ' החדר

למילוי:
80 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר חום בהיר
2 כפות קינמון


לטופינג:
100 גרם גבינת שמנת, רצוי פילדלפיה, כיון שהיא פחות חמוצה משאר גבינות השמנת.
50 גרם חמאה רכה
1 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח

בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.
בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה . מצננים.
טורפים מעט את הביצים ומוסיפים בהדרגה לתערובת החלב.
מוסיפים את תערובת החלב והביצים לקערת המיקסר עם הקמח - חשוב מאוד! יש להעביר את תערובת
הביצים דרך מסננת לתוך קערת המיקסר. זה יבטיח לנו בצק נטול חלמונים/חלבונים קרושים.
בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק דביק.
מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות וצרים כדור. שמים בתוך קערה מקומחת ומתפיחים כשעה.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-2 על משטח מקומח מעט, מרדדים כל חלק של הבצק למלבן
של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מברישים בעזרת מברשת סיליקון כל מלבן בחמאה מומסת, ומפזרים מעל
תערובת של סוכר חום מעורבב עם קינמון. מטפטפים עוד כמה מטיפות החמאה על הסוכר כדי שידבק
לבצק מגלגלים כל מלבן לרולדה, וחותכים כל אחת ל 12 שבלולים.
מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת. אם בחרתם לאפות אותם בצורת שושנים, חשוב לא להצמיד
אותם יותר מידי, מאחר והם עוד תופחים.  במידה ואופים בתבנית התנור, חשוב למשוך את קצה השבלול
אל התחתית על מנת שלא יפתח בזמן האפייה. מכסים במגבת ונותנים להם לנוח 10-15 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 עד 25 דקות.

לטופינג - מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים את הציפוי על הסינבונים מיד עם צאתם מהתנור.

 



אגב, אם לא בא לכם לאפות את שתי הרולדות, תוכלו בקלות להקפיא אחת מהן. מיד אחרי שפורסים
ומסדרים בתבנית, עוטפים שבניילון נצמד ומקפיאים. מפשירים דרך המקרר ולאחר שהופשרו מניחים
במקום חמים לתפיחה. אופים כרגיל.

בא לכם להכין מראש?? תכינו את הבצק ושילחו אותו לתפיחה איטית במקרר למשך לילה.
משם ממשיכים כרגיל.

בתאבון!







 

11 ביוני 2013

פוקאצ'ה אהובתי


אני זה לגמרי לחם. מכיל, סופג ומחזיר אהבה בענק.


אני אוהבת אוכל, זה לא סוד.. לרוב המוזה,  היא שמניעה אותי.
תמיד אמרתי שכשיהיו לי ילדים אני אתכנן תפריט שבועי על פי טעמם ורצונם, קל לתכנן, קל עם הקניות
לא צריך לשבור את הראש "מה אוכלים היום".. כשהכול מוגדר מראש אפשר לחסוך הרבה זמן ודילמות
מיותרות.
 
כן, כך תכננתי.. אבל אני, בבסיסי אדם לא מובנה, קצת אימפולסיבי אם לוקחים את זה לקיצון, יצרית
ומתקשה בדחיית סיפוקים.. ועל כן המחשבה על תכנון תפריט שבועי היא בגדר פנטזיה ובפועל התפריט
שלנו נקבע על פי החשק.
אני יכולה לעוף על עצמי כל יום מחדש ולהמציא את הגלגל, לרוב הבנות זורמות, לפעמים לא.. אבל כמעט
תמיד התפריט יכלול מאפה מכל סוג שהוא כך שגם אם השיגעון של היום לא מתקבל בברכה, תמיד יש לחם
טרי, קריספי ומזמין ביס..(וקוטג' במקרר..) על כל צרה שלא תבוא :)
 
 
פוקאצ'ה זה אפילו יותר מלחם בעיני. זה שיא הפינוק! מרקם קריספי, נוטף שמן זית וארומה, יכול לשמש
באלף ואחת וריאציות שונות ומשונות, עם מאכלי חלב, בשר, לצד מטבל או כבסיס לסנדוויץ' מושקע במיוחד.
10 דקות עבודה (כולל שקילת המוצרים) והריח כבר יעשה את שלו..

לבקשתכם, מתכון הורס לפוקאצ'ה ביתית.

600 גרם קמח לחם מנופה
1 ו 1/3 כוסות מים פושרים
25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
1 כף גדושה מלח
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית

ממיסים בקערת המיקסר את השמרים עם המים. (במידה ומשתמשים בשמרים יבשים מערבבים אותם
עם הקמח ולאחר מכן מוסיפים מים)
מוסיפים קמח, סוכר, מלח ושמן ולשים במהירות נמוכה כמה דקות עד שמתגבש בצק.
מגבירים את המהירות ולשים עוד כ 5 דקות עד קבלת בצק חלק ומעט קשה.
מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים כדור. שמים בקערה ומכסים. מתפיחים כחצי שעה.
נוגעים בבצק קלות באצבע, אם הגומה שיצרה האצבע שלכם חוזרת לאיטה למקומה הבצק מוכן לעבודה.

מעבירים למשטח עבודה מקומח, ומשטחים את הבצק בעזרת הידיים להוצאת האוויר. (לא עם מערוך, כי זה
ממש "יפיל" את הבצק) כעת ניתן לחלק את הבצק או להשאיר אותו כמו שהוא, ותרגישו חופשי להתפרע
אמרה מי שהגישה אתמול לאהובה פוקאצ'ת לב עם ערמת מעורב ירושלמי לתפארת
מורחים את שטח הפנים של הבצק בשמן זית בעזרת מברשת סיליקון, יוצרים גומות עם האצבעות
ומכסים במגבת. מתפיחים עוד חצי שעה. שניה לפני שמכניסים לתנור מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור
שחומם מראש ל 240-250 כרבע שעה עד השחמה. במידה ויש לכם אבן שמוט תקבלו תוצאה מעולה +
אקסטרה קריספיות - בשלב התפחה שניה מתפיחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה או על משטח העבודה
וכשהגיע זמן תנור מעבירים בשיא! הזהירות רק את נייר האפייה ועליו הפוקאצ'ות שלנו לאבן השמוט.
מוציאים ומצננים על רשת.

תוספות!
אם חשקה נפשכם בתוספות לדוגמת עשבי תיבול שונים, אפשר לפזר בעת הוספת המלח הגס ולשלוח
לתנור. לתוספות כבדות יותר כמו בצל מטוגן, אנטיספטי ירקות, עגבניות שרי וכו, מוסיפים את התוספת
לפני התפיחה שנייה. במקרה הזה, מתפיחים 45-60 ד' - עושים את מבחן האצבע..
מורחים בשמן ויוצרים גומות ולאחר מכן מוסיפים תוספת רצויה.

בתאבון ושתפו איך יצא!