20 במאי 2014

סהרוני שקדים

אני זוכרת שהייתי מחכה (באפס סבלנות) לסוף הארוחה. שלא תבינו, הארוחה היתה טעימה עד כאב, וכי איך אפשר
שלא.. מרוקו וטוניס נפגשות במטבח להכנות של לפני השבת. מליון סלטים, דגים, צלחת קוסקוס וקערית מרק אישית לכל סועד. ועוד בשרים וקציצות וחלות, של בית כמובן,  אבל העוגיות זה היה משו אחר. כל שבת או חג הן כיכבו וגרמו לי
לרייר מתחילת הארוחה. המעולה שהן, מעבר להיותן ממכרות זה אורך חיי המדף שלהם שנשמר נהדר ימים רבים.
מסוג המתכונים שכמה שהם פשוטים תמיד ישאלו אם אתם הכנתם.. אולי כי התותחים הכבדים שמורים ברוב כבוד ויראה לסבתות הטובות שלנו:)

צילום: דנה ישראלי. מיקום: סטודיו וינטאג הנטר

 


300 גר ( 2 כוסות קמח + 2 כפות) קמח מנופה
1/2 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס במצב צבירה נוזלי
1/2 כוס יין לבן או מים

למילוי:
2 כוסות שקדיים טבעיים שהושאו לילה במים, קלופים
2 כוסות סוכר
גרידה מקליפת לימון אחד

לסירופ:
750 גר סוכר
250 גר מים
מיץ מלימון אחד גדול


ראשית נטפל במילוי:
נייבש את השקדים לאחר קילופם. נעביר את השקדים דרך מכונת בשר או מעבד מזון ונטחן אותם לפרורים גסים.
נוסיף סוכר וגרידת לימון וטוחנים עד קבלת תערובת פירורית לחה.
יוצרים מהתערובת גלילות קטנות באורך 4 ס"מ ומניחים בצלחת.

לסירופ:
מבשלים יחד מים וסוכר עד רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ 10 דקות ומוסיפים מיץ לימון.
מבשלים על אש נמוכה עוד כמה דקות עד קבלת סירופ מעט צמיגי.
מצננים היטב ורצוי אף להכין את הסירופ לילה מראש ולשמור במקרר.

לבצק: ניתן להכין ביד או במיקסר.
שופכים את הקמח לקערה, מוסיפים יין ושמן ולשים עד קבלת כדור בצק רך אך לא דביק. מניחים בצד עטוף בניילון
נצמד לחצי שעה מנוחה.

הכנה:
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 10-12.
מניחים את גלילות המרציפן שהכנו מראש בשליש התחתון ומגלגלים לקבלת סיגר. מעגלים את הסיגר לצורת סהרון
ומהדקים היטב את קצוותיו.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד הזהבה קלה.
מוציאים וטובלים בסירופ הקר ומגלגלים בקוקוס יבש.
שומרים בכלי אטום עד שבוע בטמפ' חדר.


צילום: דנה ישראלי. מיקום: סטודיו וינטאג הנטר

בתאבון ,ואל תשכחו לכתוב לי אם אהבתם, אה?!

7 תגובות:

  1. הכנתי,יצא מעולה:) תודה.

    השבמחק
  2. הי ליהיא היקרה. שתי כוסות שקדים לפני ההשרייה?

    השבמחק
  3. היי איזה עוד מילויים יכולים להתאים? אני לא אוהבת מרציפן אהל הבצק מעניין ממש, הוא יוצא פריך? תודה וחתימה טובה!

    השבמחק
  4. בהמילוי מורכב בשקדים וסוכר = כשמערבבים יחד נוצר מעין מרציפן גס וטעים עד כאב !!
    את יכולה להמיר בכל סוג של אגוז/שקד - פיסטוק/מלך/לוז וכו
    בהצלחה וחתימה טובה !!

    השבמחק

בא לכם להשאיר תגובה?