14 בינואר 2014

קציצות בשר וירקות שורש

הירקות הכי פשוטים, זולים ועם הכי הרבה נשמה וניחוחות!
את המתכון הזה קיבלתי לפני כמה שנים מדודה שלי והוא הפך לריטואל קבוע אצלנו.
אני אומנם מגישה אותן עם אורז לבן כתוספת אבל הכי אוהבת אותן ארוזות היטב בתוך בגט:)



 
לקציצות:

500 גר בשר בקר טחון, רצוי עם תוספת שומן
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן להשחמה
3 שיני שום כתושות
חופן עלי פטרוזליה קצוצה
חופן עלי כוסברה קצוצה
5 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית צילי גרוס
1 כפית כמון


לשים את כל מרכיבים היטב ויוצרים קציצות. מניחים על מגש ושומרים במקרר עד שהרוטב יהיה מוכן.

לרוטב:

1 בצל סגול גדול חתוך לשמניות
2 יח' כרישה חתוכה גס
2 יח' גזר, חתוך גס
1 שורש סלרי, מקולף וחתוך גס
4 גבעולי סלרי , חתוכים  גס
1 סלק חתוך גס (לא חובה, שילוב של הסלק יזכיר קצת טעמים של מרק קובה סלק)
6 שיני שום פרוסות
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור גרוס ומעט צי'לי גרוס

מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את הירקות כמה דקות. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומטגנים עוד כמה דקות.
מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מסדרים יפה את הקציצות בתוך הסיר מעל הרוטב ומבשלים חצי שעה על אש
נמוכה.


בתאבון! 
 
 

7 בינואר 2014

Girl just wanna have fun

אישית  אני מכירה אותה לא הרבה זמן. אני אמנם עוקבת אחריה וממש מתפעלת ממה שהיא עושה אבל טרם יצא שנפגשנו. לכן כשראיתי על צג הטלפון שלי " אורי- גומות" מתקשר, עניתי מיד תוך שאלה: "גומות" מה את עושה אצלי בנייד? זה היה יום שישי. לה היה מליון הצעות ואותי הדליק לשמוע מישהי שנשמעת ממש כמוני, כך שקשקשנו
וקשקשנו הרבה יותר משאפשר לנו שישי קצר, וקבענו להיפגש בהזדמנות הראשונה. הייתי בטוחה שאפגוש בחורה עם גומות. כי איך לא?! בטוחה שמקור שם הבלוג שלה נגזר מכך. אבל לא, הגיעה המראה שלי. ממש כך! ה"לוק" שונה אבל אנרגיות, והתקתקנות זהה. נכבשתי! ולו בשל העובדה שמצאתי משוגעת שחושבת ומתנהגת כמוני :)
כשהיא העלתה בפני את  רעיון המסיבה, נדלקתי! מה יש לומר?! אחד הלוקיישנים הכי אהובים עלי עם כל הפינוקים האפשריים. מה בנות צריכות יותר מזה???
אז נפגשנו למסיבה. עם כלה יפיפייה וחברות הורסות! מאפרת מושלמת, צלמת מוכשרת וסטייליסטית הכי מעודכנת לערב פאן של בנות. ואני?! אני הייתי על האוכל כמובן!
עכשיו כדי שתבינו שניה מי אחראית על ההפקה, קבלו תמונה ראשונה של אורי, הלא היא "גומות" המדהימה!
 
גומות, השניה משמאל עם סריג מעויינים הורס!


ועכשיו קצת תמונות ואוירה:








 
  
 
  
 
 
 
חן צארום המדהימה על האיפור והשיער!




גם אני יכולה להשוויץ, אחרי טיפול ופינוק אצל חן

מרק וישיסואס, פיסלאדייר בצל וצלפים, אקלרים במילוי אבוקדו, מיני סברינות, מקרונים ופוטיפורים
היו רק חלק מהפינוקים של הבנות!
 

 

שיבה הסטייליסטית בפעולה
 
 

 
 



היה כיף לא נורמלי! שילוב מנצח מכל הבחינות! מסיבת בנות אמיתית! ועכשיו, הקשיבו הקשיבו!!!!!
לרגל השקת ליין המסיבות, גומות מפרגנת לכן מסיבה אחת, לך ולעשר חברותייך עם כל הפינוקים, על חשבון הבית!!!!
כל שעליכן לעשות הוא להכנס לדף העסקי של גומות ולספר לנו למה מגיע לכן לזכות. קדימה, ספרו לנו ושתפו ואולי תזכו!
פרטים נוספים על ההגרלה בבלוג של גומות כמובן.

* כלל התמונות בפוסט זה צולמו על ידי נוי קנטור ל "שתי צלמות".
 

 

2 בינואר 2014

תבשיל בקר עם פטריות, בצלים ויין


הניחוח, הנימוחות והטעם פשוט עושים לי את זה. זה ישר אני נזרקת לתקופה שבה הבישול נעשה על אש גלויה,
ישירות מעל האש המשפחתית, בסיר שנתלה מעל ודאג לשמר את הנוזלים של התבשיל..
היום זה הרבה יותר קל ופשוט להכנה, והאפקט, הכי קרוב שאפשר!!!
כי אצלנו זה בכלל לא קשור לעונה. חורף או קיץ מכורים לתבשילי קדירה.


 

 
לצלי

1 ק"ג כתף בקר ( מס 4) חתוך לקוביות של 3 ס"מ
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
1 גזר, חתוך גס
1 שורש פטרוזליה, חתוך גס. (ניתן להמיר בכרישה, רק החלק הלבן, חתוך גס)
4 גבעולי סלרי חתוכים גס
4-5 שיני שום מעוכות, עם הקליפה
4 עלי דפנה
4-5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
פלפל ומלח - מעט


לרוטב פטריות, בצל ויין

2 בצלים חתוכים גס
תערובת של פטריות טריות- שמפניון, פורטבלו, שיטאקי, חתוכות לפרוסות דקות (כ 25 פטריות)
4-5 שיני שום קצוצות
1/2 כוס יין אדום
3 כוסות ממי הבישול של הבקר, מסוננות
3-4 ענפי טימין
מלח ופלפל שחור גרוס


אופן הכנה:

מחממים מעט שמן בסיר. כאשר השמן חם מכניסים מטגנים להשחמה את קוביות הבקר, בכמה נגלות.
מקפידים להמליח ולפלפל כל נגלה שנכנסת לסיר. מוציאים לצלחת.
מטגנים את הבצל, גזר, שורש פטרוזליה/כרשה, שום וסלרי כמה דקות להשחמה קלה.
מחזירים את קוביות הבקר. ממלאים את הסיר עד כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
מבשלים כשעה על אש קטנה לריכוך חלקי.

במקביל מכינים את הרוטב:

מטגנים בצלים במעט שמן בסיר עד הזהבה קלה. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים כמה דקות.
מתבלים במלח, פלפל וטימין ומוסיפים יין. מבשלים 3-4 דקות לצמצום היין.
מוסיפים את קוביות הבקר ו 3 כוסות נוזלי הבישול. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
מבשלים עם מכסה שעה וחצי - שעתיים עד ריכוך מלא של הבשר. טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים לצד אורז לבן ניטראלי.

*לגבי הנוזלים - אני משלבת 2 כוסות בלבד. הנוזל אמור לכסות את הבשר ולא יותר, לכן זה תלוי בגודל הסיר
שמשתמשים. בסוף הבישול, הנוזל אמור להצטמצם לרוטב סמיך וארומטי.

בתאבון!



 

עוגת שוקולד - כמה פשוטה ככה מוצלחת!

כי תיכף מגיעה שבת. כי צריך להביא משהו לגן. כי היא אמא של שבת. כי יומההולדת ממש כבר כאן.
ה-עוגה. ה-רשמית. כי בלעדיה, זה לא אותו דבר מבחינתן!
 
 
 
 
 
עוגת שוקולד פשוטה וטעימה, לכל מטרה!
חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת.

2 כפות מים
2 כפות ברנדי
1/3 כוס סוכר
4 כפות קקאו
100 גר חמאה
2 חלמונים מביצה L
3/4 כוס קמח
2 חלבונים מביצה L
1/3 כוס סוכר

אופן הכנה:

בסיר על הגז מחממים להמסה מים, ברנדי, קקאו וסוכר עד תערובת חלקה. מסירים מהאש.
מוסיפים חמאה רכה חתוכה לקוביות ומערבבים עד המסתה.
מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים.

בשלב הזה - אני מעבירה את התערובת לקערה גדולה יותר על מנת שיהיה לי נוח לשלב את שאר החומרים בהמשך.

מעבירים למיקסר עם וו בלון (מקצף) את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד שנוצר מעין "קצף".
מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר ומקציפים את קבלת קצץ יציב מאוד.
מאחדים - משלבים בכמה נגלות את קצף הביצים לתוך תערובת השוקולד שבקערה עד קבלת מסה אחידה והומוגנית.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות בחמאה ואופים על 150 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
מצננים.

מכינים גאנש שוקולד לציפוי מיחסים שווים של שוקולד ושמנת מתוקה. במקרה הזה 150 ג שוקולד
ו 3/4 כוס שמנת מתוקה. מביאים לסף רתיחה את השמנת. מורידים מהאש ושופכים לתוך קערה עם השוקולד.
מחכים דקה ומערבבים להמסה מוחלטת. אני באופן אישי אוהבת לחורר מעט את העוגה עם שיפוד לפני שאני מצפה,
וזה מבטיח לי שהוא יחלחל פנימה לתוך העוגה ויוסיף טעם ורכות. מצפים את העושה ומקשטים עם סוכריות,
פירות או מה שבא.

תהנו!
 

 

 




 

1 בינואר 2014

2013 - זו בחירתי!

איך מסכמים שנה שהיתה?
כל כך הרבה מחשבות. כל כך הרבה בחירות. כל כך הרבה החלטות.

שנה שחשבתי שחייב שינוי אבל דרוש אומץ.
שנה שבחרתי להיות אמיצה אפילו שמפחיד.
שנה שפגשתי את הילדה שהייתי, והיא הקטנה לימדה אותי חוזק מהו.
שנה שהחלטתי שאפשר גם אחרת. טוב יותר.

ביום הראשון של שנה אזרחית חדשה,
אני פחות בשליטה. פחות מרצה. עם קבלה והכלה, שקודם לא היתה.
עם יותר כבוד לזמן. לעצמי ולתהליך בכלל.
מתבוננת מהצד ולומדת אישה חדשה.
איך היא פועלת. כיצד היא חושבת. מה היא בוחרת.
היא כבר לא על אוטומט כמו סוס במרוצה.
היא פחות כואבת ויותר שמחה.
בוחרת בחיים ממש ולא לחיות על ידם.
יש לה סבלנות לאישה החדשה. כבוד לדרך, לא פחות מהתוצאה.
היא נחושה וחזקה גם בחולשה.
יודעת להגדיר מה באמת היא רוצה ומתקדמת בצעדי ענק.
שאפתנית כמו תמיד אך מקבלת גם את ה"הולד" באהבה.
יותר רגועה, סבלנית ומבינה, שהפכתי להיות אשה ואמא יותר טובה.

כי בנינו כן, זו לגמרי אותה אחת רק משודרגת מעט:)

 
צילום: דנה ישראלי

זה גם המקום להודות לירדן גלילי המקסימה על ליווי והכוונה ברענון הבלוג, את אלופה!!!! 
 

 לחיי השנה החדשה!