17 באפריל 2014

הנישנושים של פסח

בלי הרבה טרחה. סתם כדי שימצאו משהו לנשנש על השולחן. האוכל של פסח!

"בורקס מצה" - 20 יחידות
3 תפוחי אדומה בינוניים
2 בצלים
חבילת פטריות שמפניון/פורטבלו
מלח, פלפל
שמן זית לטיגון

10 מצות
4 ביצים

משרים מצות בקערה עם מים פושרים ומעט מלח למשך כמה שניות. מנערים משאריות מים ומכסים היטב במגבת
מכל צידי המצות. שומרים בצד.
מבשלים תפוחי אדמה במים מומלחים קלות, לריכוך.
פורסים בצל לרצועות דקות. פורסים פטריות.
מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה עמוקה. מוציאים. מוסיפים מעט שמן ומקפיצים קלות פטריות.
מסננים את תפוחי האדמה מנוזלים. מוסיפים את הבצל והפטריות ומועכים לפירה. מתבלים במלח ופלפל.
טועמים - המילוי צריך להיות לכם טעים. אם צריך מתקנים תיבול.
מוציאים מצה מהמגבת המכוסה ופורסים על משטח עבודה. חוצים את המצה לשני חלקים.
מניחים כף גדושה ממלית בחלק התחתון של המצה ומגלגלים עד הסוץ. מרכיבים כך את כל המצות.
מחממים שמן קנולה לטיגון. טובלים בביצים טורפות עם מעט מלח ומניחים במחבת עם שמן חם לטיגון קצר.
מוציאים לנייר סופג וטורפים!!!

הרגישו חופשי לשנות את סוג המלית - זה יכול להיות למשל, 2 בצלים קצוצים, 3 שני שום ו 300 גר עלי תרד מאודים
בתיבול מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, או כל מה שעולה בדעתכם..:)

לא תאמינו אבל אין לי תמונה של המוצר המוגמר.. הוא פשוט נשאב בטרם הספקתי לצלם. תצטרכו לסמוך עלי
שזה נראה טאאוב וטעים טעים!!!





פתות ביצים: כמות ל 4 סועדים
10 מצות
מלח, סוכר
3 ביצים
750 מל חלב
2 כפות גדושות סמנה - מתכון אפשר לקחת מהפוסט הזה
שוברים מצות בתוך קערה עם מים חמימים, קורט מלח וקורט סוכר.
מכינים ביצה מקושקשת משלושת הביצים.
מביאים חלב לרתיחה בסיר.
מוסיפים לסיר את שברי המצות, הביצים המקושקשות ושתי כפות הסמנה. מערבבים ומבשלים עוד 5 ד תוך כדי ערבוב.


 
 
יש לא מעט ורסיות מלוחות, מוגשות עם סחוג, גבינה צהובה וזיתים.
אצלנו זה הקורנפלס של הבוקר! וכיאה לגירסה כזו, אני בוזקת מעט סוכר על כל הסיפור ובאמת שאין
מילים שיצליחו לתאר. נסו ותתמכרו!!
 
 

13 באפריל 2014

ממרחים לפסח אבל לא רק..!

איזה כיף החג הזה, אה?!
תמיד בתקופה הזו אני נכנסת למצב קינון..  תולשת, מושכת, משנה, מחליפה, מסדרת, מסדרת שוב, ושוב..
פתאום בא לי הכל! צבעים, כלים, פרחים, טעמים. כשהייתי קטנה תמיד היתה תכונה בפסח. הכל התחדש. וילונות, מפות, מגבות, מצעים ובגדים! הכל חדש לכבוד החג!! וככוחו של הרגל, עדיין איתי לביתי שלי! נכון שכל השנה יש אצלי תכונה במטבח, אבל בחגים, יותר מתמיד;) אז שניה לפני שהאביב נכנס לי בדלת ומציף אותי באהבה, ישבתי שניה על מצה וממרח, בעצם שניים..;)


חרוסת של חמותי המדהימה:

1 חבילת תמרים בוואקום (500 גר)
100 גר אגוזי מלך/ פקאן טבעי
100 גר שקדים טבעי
100 גר שומשום לבן קלוי וטחון
50 גר חוויג לקפה ( לא להתבלבל עם זה דל המרק;) ניתן להשיג בחנויות תבלין
400 מל מיץ ענבים תירוש
טוחנים במטחנת בשר את כל החומרים היבשים פעם אחת ברשת החורים הבינונית, ומוסיפים לסרוגין יין תירוש. טועמים ומתקנים תיבול. מי שאוהב את החרוסת שלו טיפה יוצר חריפה ועוקצנית, יכול לשים יותר.. שומרים במקרר בצנצנת או קופסא אטומה ומתענגים כל החג על מצה.
טיפ!! הכפילו כמויות כי את כל מה שישאר לכם אחרי החג תוכלו למלא ברולדת בצק פריך לעוגיות מגולגלות או בגרסת המעמול. האמינו לי אתם עפים מרוב שזה טעים!!



ריבת תות שדה:
1.5 קג תותים ללא העוקץ ( כי אוטוטו נגמרת העונה ואין מצב שאתם לא מצטיידים בדבר האמיתי;)
900 גר סוכר לבן או חום
20 גר פקטין - חומר מייצב בחום שניתן להשיג בחנויות מתמחות מעורבב עם 20 גר סוכר או
ליבת תפוח עץ עטופה בגזה, על מנת שניתן יהיה להסיר בקלות בתום הבישול.
מיץ מלימון אחד
שמים בקערה את התותים ושופכים עליהם את הסוכר. מערבבים היטב ומועכים קלות בעזרת ממחה תפוחי אדמה. משהים כמה שעות או לילה במקרר. מעבירים לסיר עם תחתית כפולה ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר מידי פעם ומוסיפים בהדרגה את הפקטין והסוכר תוך כדי ערבוב או לחילופין , מבשלים מההתחלה עם ליבת התפוח. מבשלים שעה על אש קטנה ללא מכסה עד הסמכה. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מעבירים את הריבה בעודה חמה לצנצנת מעוקרת, סוגרים היטב ומצננים כשהצנצנת הפוכה על מנת ליצור סטריליזציה בחום למכסה. שומרים בחוץ ולאחר הפתיחה במקרר.


 
חג שמח!

7 באפריל 2014

לחמניות שילדים אוהבים

פעמיים בשבוע. ריטואל דו שבועי של ארוחות ערב, הלחמניות האלו מככבות. לתומי חשבתי שמאחר והבשורה הגיעה למחוזותינו ורשת לחם ארז פתחו סניף בעיר, אוכל לקבל פס, לפחות פעם בשבוע.. לא קרה ולא בטוח שיקרה. אולי כי בלי לשים לב אני מתפחת דור חדש של מכורות כבדות לאפיה. ממליצה לכם לנסות! מוכנה לחתום שתתאהבו ותאמצו אותם לסנדויצים של הבוקר;)


3.5 כוסות קמח, מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
1/4 כוס שמן זית
1 כוס ( 250 מל) מים

מערבבים קמח ושמרים בקערת המיקסר (תרגישו חופשי ללוש ביד למי שאין מיקסר או אם בא לכם על הפעלה קלילה לקטנים)  מוסיפים סוכר, מלח ושמן ומתחילים ללוש במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את המים ןממשיכים ללוש. מרגע שנאסף כדור בצק, לשים 10 דקות במהירות בינונית. מוציאים למשטח מקומח ולשים ליצירת כדור. מתפיחים עד הכפלת הנפח ( בערך 40-50 ד) מחלקים ל 15 יחידות ויוצרים כדור על ידי משיכת קצוות הבצק כלפי מטה ומתיחת שטח הפנים לקבלת מראה חלק. מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח (חצי שעה בערך)  לקראת סיום ההתפחה, מורחים בעזרת מברשת, ביצה עם קורט מלח ומפזרים פרג/שומשומים/דוחן/ גרעינים וכו..
אופים בתנור שחומם מראש ל 190-200 מעלות , 20 דקות עד הזהבה ובנתיים אתם יכולים לפנטז במה למלא אותן ברגע שיצאו מהתנור;)


בתאבון!!
 

6 באפריל 2014

ארוחת צהרים טבעונית

פעם חשבתי שבשביל למלא שולחן בכל טוב חייב בשר. נכון, אני תמיד מגישה כמה מנות ירק קרות או חמות אבל הן תמיד היו רק ברקע שכן את מלא תשומת הלב והתשואות קוצרת מנת הבשר. בחודשים האחרונים יש לי אישיו עם בשר. עדיין קונה. עדיין מבשלת. פשוט לא אוכלת. לא יודעת למה.  מניחה שזה שילוב בין המודעות העצומה שקיימת היום  ואולי צפייה בסרטון קשה אחד יותר מידי הולידו תחושות מבלבלות. אני חושבת שאכילת בשר אצלי מגיעה ממקום הישרדותי עד כי לעולם לא נתתי פתח, במה ומקום למנות אחרות. כשדיברנו היום, היא נשמעה שקטה. אבל אני מכירה אותה היטב ויודעת לשמוע את הזעקה בתוך השקט. רציתי לחבק אותה. ולבשל לה. וזהו. שתחשוב על הדברים על בטן מלאה. אז היא באה. ובישלנו יחד אוכל טעים. נטול מניירות ופעלולים. אוכל פשוט, משביע ומנחם.

קציצות ירקות בטמפורה:
1 זוקיני
3 גזרים
1 גמבה אדומה
3 שיני שום קצוצות
1/4 כרוב לבן קצוץ
1 בצל סגול
1 שורש פטרוזליה
1 תפוח אדמה מגורר
צרור כוסברה/ עלי סלרי, קצוץ
מלח,פלפל שחור גרוס
כפית מחית קארי אדומה ( להשיג במדפים של המזרח הרחוק בסופר)

לטמפורה:
כוס וחצי קמח תופח
כוס ורבע בירה לבנה קרה
מלח ופלפל לפי הטעם

לגרר את הירקות או לקצוץ גס. לערבב היטב בקערה ולתבל.
לערבב את מרכיבי הטמפורה לבלילה ( המזכירה תערובת פנקייק)
שופכים את בלילת הטמפורה לתוך קערת הירקות ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ( ככה הקציצות סופחות פחות שמן)
ממלאים כף גדושה מתערובת הירקות ומניחים בשמן. מטגנים בכמה סבבים בקבוצות קטנות. מוציאים לנייר סופג. 

מג'דרה בורגול:
2 כוסות בורגול גס מושרות בקערה מלאה במים למשך חצי שעה
1 כוס עדשים שחורות, מושרות בקערה מלאה במים למשך חצי שעה. ( אם יש לכם יותר זמן , אפילו יותר טוב..;)
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה כמון
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית הל
מלח ופלפל

מטגנים בצל לשקיפות. מוסיפים שום. מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר. מתבלים. ממלאים את הסיר מים עד כיסוי העדשים ומעט יותר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה חצי שעה עד ריכוך העדשים. לאחר חצי  שעה נפטרים ממעט נוזלי הבישול במידה ונשארו הרבה כאלה. הנוזל אמור לכסות את העדשים ולא יותר.
מסננים את הבורגול ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומתקנים תיבול אם צריך. סוגרים מכסה ומבשלים על אש נמוכה 12 ד. ממתינים 5 דקות ומערבבים את המג'דרה.

לשעועית מוקפצת:
חצי חבילת שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט
2 שיני שום
1 ס"מ  גי'ינגר פרוס
חופן שקדים מולבנים פרוסים קלויים
1 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
פלפל ומלח
מעט שומשום שחור ולבן קלוי, לקישוט

ממלאים קערה במים רותחים וחולטים את השעועית 3 דקות. מסננים.
מחממים מחבת/ווק עם מעט שמן זית ומטגנים קלות שום וגי'נגר. מוסיפים את  השעועית ומקפיצים. מתבלים בשמן שומשום וסויה, פלפל ומלח. מוציאים לקערה ומפזרים שקדים ושומשום.


 
לא מתחייבת לצמחונות. בטח לא לטבעונות. רק על מה שנראה ומרגיש טוב כאן ועכשיו!
 
בתאבון ויום נפלא :) 

5 באפריל 2014

נשנשן איטלקי

הרבה מנות עברו מתחת לידיים שלי בתקופה האחרונה!
הרבה מלוח, יותר מתוק, אלף סוגי מרקמים ווריאציות ואת כולם לוקח הגריסיני או בשם החיבה שלו אצלנו בבית,
נשנשן איטלקי. ממנו אני תמיד מכינה כפול, ותמיד משאירה לי כמות מספקת לכרסום לילי:)
יש לא מעט גרסאות לגריסיני אותנטי. את שלי הפעם שילבתי מחית סלק שנותנת ארומה נעימה וצבע משגע !!



3.5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
4 כפות שמן זית
4 כפות מים
220 גר מחית סלק

מבשלים 2 סלקים בינוניים עד ריכוך. טוחנים במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת. שוקלים או מודדים בכוס מידה
את הכמות הדרושה למתכון.

מערבבים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים. מוסיפים סוכר, שמן, מים ומחית סלק.
לשים במהירות נמוכה דקה לאיחוד חומרים. מוסיפים מלח ולשים עוד כמה דקות עד קבלת בצק חלק.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
מוציאים מהמקרר ומשטחים את הבצק עם היד לצורת מלבן. מחלקים בעזרת סכין או קלף את הבצק ל 30 יחידות.
יוצרים מקלות באורך 25 ס"מ ומניחים בתבנית על גבי נייר אפיה. מתפיחים כשעה.
רבע שעה לפני סיום ההתפחה מחממים תנור ל 200 מעלות. מרססים מעט מים על גבי הגריסיני (אני מרססת בעזרת
בקבוק פלסטיק להשקיית עציצים שאני שומרת בדיוק למטרות כאלה :) ומפזרים את השילוש הקדוש!!
אבקת שום, גרגירי פרג שלמים וקצח. לי זה עובד הכי טוב אבל הרגישו חופשי לבזוק נותני טעם אחרים.
אופים 15 דקות. מנמיחים את חום התנור ל 140 ואופים עוד חצי שעה עד שעה - לצורך ייבוש הגריסיני.
שומרים בכלי אטום בטמפ' חדר - בהנחה שישאר לכם מה לאכסן..

שבוע נהדר!