9 באוקטובר 2017

ג'חנון לשבת


התמונה של ‏‎Lihi Arasi‎‏.


הבוקר מחקתי בטעות פוסט ותיק - משנת 2013 - שצפיתם בו רבות (למעלה מ 8000 פעמים אבל מי סופר) וכתבתם ושאלתם ועניתי והסברתי - איך עושים ג'חנון בבית. מפה לשם, ניסיתי לשחזר, אבל בלוגר פחות ידידותי בכל הקשור לשחזור תוכן שנמחק. אז הנה, אני מצרפת את המתכון שוב - מפוסט בפייסבוק שהעלתי בתחילת אוגוסט השנה. מה שחסר כרגע זה תהליך הכנת הסמנה (החמאה המזוקקת) שהיתה בפוסט הקודם ואני מבטיחה שאשלים את התהליך בהמשך ולנוחיותכם. והנה, מצרפת לכם גם קישור לסרטון שעלמה צילמה אותי באופליקציה חמודה כאן  יאוווה יאמאן סטייל :-)





ראומה היתה אשתו של סבא שלי
ואת הג'חנון שלה יכולת להריח מתחילת הרחוב. ג'חנון גן עדן.
ובין קפליו זכרונות הטאבון וריח העשן עת היתה מכינה את הסמנה שלה. זכרונות של זהות ושל שייכות. הפעם האחרונה שאכלתי ממנה היתה שהייתי בת עשרה והטעם כדרכו של טעם נשאר צרוב לעד.


1 קג קמח לחם מנופה...
1שקית אבקת אפיה
1כף מלח
3 כפות דבש
3 כפות סוכר חום כהה
550-600מל מים


לסמנה
400 מל חמאה
20 ג גרגירי חלבה כתושים וקלויים(אפשר לקנות מוכן)
ענף קטן מעץ גפן



שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ושופכים מים בהדרגה
לשים עד קבלת בצק חלק, גמיש וטיפונת דביק. מחלקים ל 10 מנות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעתיים מנוחה.

מכינים סמנה
מביאים לרתיחה חמאה. סוגרים אש ונותנים לזה טיפה להצטנן.
בעזרת כף, מקפים את הקצף הלבן עד שמתקבל נוזל צלול.
מוסיפים את גרגירי החילבה ומבשלים יחד 15ד.
מדליקים את ענף הגפן, מניחים בזהירות בתוך צנצנת ואוגרים עשן. בכל פעם שמתכבה, מציתים שוב וממלאים את הצנצנת בעשן. כשהיא ממש אטומה, שופכים לתוכה את החמאה הצלולה. מצננים.
פותחים כל כדור בצק על.משטח עבודה, מורחים במעט סמנה, מקפלים ויוצרים גליל. מחלקים לשני יחידות. מסדרים בסיר גחנון.
מניחים על פלטה/ תנור ל 12-14 שעות.
אם מכינים מראש, אופים בסיר פתוח כשעה וחצי ב 180 מעלות. מצננים ושומרים בקירור.
מחממים לפני הגשה.



https://www.facebook.com/lihi.arasi/videos/10155421150942367/




אין תגובות: